I Dagen just i dag

I dagens Dagen på sidorna 12-13 finns en intervju med mig. Journalisten Johannes Ottestig reste ner till Karlshamn och intervjuade mig angående det faktum att jag lämnat den Romersk-katolska kyrkan och åter blivit protestant. Jag kommer säkert att blogga om olika frågeställningar utifrån detta och förtydliga vissa saker eller förklara dem lite utförligare.

Denna artikel finns i skrivandets stund endast att läsa via eDagen och i papperstidningen. Jag gissar att Knutbyrättegången är orsaken till denna mediaskugga. Men tids nog går den säkert att läsa via webben också, åtminstone för betalande prenumeranter. Det finns en kortare tidningsversion, som alltså är sidorna 12-13, och en längre webbversion.

Men, som sagt, jag återkommer med mer i frågan.

3 kommentarer

 1. Har just läst artikeln via eDagen. Mycket intressant att få del av detta. Uppskattar särskilt ditt konstaterande att du ”lärt sig mycket under åren i Katolska kyrkan, bland annat mycket positivt i den katolska traditionen” samt att du samtidigt numera är ”helt övertygad om att katoliker är kristna och att Katolska kyrkan är en kristen kyrka”.

  Med vänlig hälsning
  Berndt Isaksson
  Equmeniapastor

  1. I webbversionen av artikeln, som ju är mycket längre, svarar jag så här:

   ”Trots att Mikael ser beslutet att bli katolik som ett misstag konstaterar han att han har lärt sig mycket under åren i Katolska kyrkan, bland annat mycket positivt i den katolska traditionen. Han nämner också att han numera är ”helt övertygad” om att katoliker är kristna – även om de ”har fel på vissa centrala punkter”.

   – Hade du frågat mig ett par år innan jag började fundera på Katolska kyrkan om jag då ansåg att det var en kristen kyrka hade du fått ett svävande svar som till sist kanske hade landat i ett svagt ja. Men nu är det ett självklart ja.

   – Utifrån det perspektivet kan jag komma med konstruktiv kritik in i den svenska protestantiska världen.

   Han hoppas också kunna hjälpa till att ”förstärka den protestantiska stabila mitten” – den som han numera tror att ”Luther och Kalvin och den mer breda reformationstraditionen egentligen stod för”.

 2. Har läst intervjun med dig i sin helhet nu. Och det positiva i det hela är ändock att du nu erkänner att det var ett misstag av dig, trots att du gick i tro, men som det sen visade sig vara en fel väg att slå in på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.