Verkligheten och juluppropet

Jacob Sidenvall har skrivit en ledare i Smålandsposten med rubriken Vårt dramatiska migrationspussel. Den borde alla läsa! Han skriver bland annat:

”Författaren och journalisten Gunnar Sandelin har sammanställt belysande statistik från Migrationsverket. Förra året fick nästan 72 000 personer sin asylansökan beviljad. Det innebär att vi förra året gav asyl till nästan tre gånger fler än nordens övriga länder tillsammans trots att vi har snarlika asyllagstiftningar.

Sammantaget med anhöriginvandring innebär det att drygt 150 000 personer fick uppehållstillstånd i Sverige under förra året. Sedan år 2000 har 1,5 miljoner uppehållstillstånd beviljats. Det visade sig också att Migrationsverkets bedömning förändrades under 2016. I januari var andelen som beviljades asyl 38 procent men under årets tre sista månader var det över 70 procent.”

Han skriver längre fram:

”Demografin i Sverige har förändrats för all framtid. Det föds ungefär 100 000 barn i landet årligen, men förra året kom också 70 000 minderåriga asylsökande, huvudsakligen pojkar. För vissa åldersspann har Sverige nu ett mansöverskott som är så stort att det oaktat allt annat borgar för sociala problem.”

Dessa siffror och fakta, bland annat, måste tas med i beräkningen när man läser det så kallade Juluppropet, som Sveriges kristna råd har lämnat in till regeringen. Jag har själv skrivit en del kritiska inlägg mot detta upprop och nu senast i det senaste numret av Katolskt magasin. Min artikel Problematiskt upprop från Sveriges kristna råd, skrevs för några veckor sedan.

Följande är ett citat från min artikel:

”Om man tar en bild och jämför svenska staten med en husägare som ska ha gäster, så vet vi att ingen sådan tar emot hur många som helst, utan man anpassar antalet gäster efter resurserna. Man slutar inte spara åt sina barn för att i stället lägga allt på gästerna. De som missköter sig grovt kastar man ut. Man låter inte heller gästerna flytta in permanent i vissa rum och sätta reglerna för umgänget i hemmet. (Jämför här med hur vissa förorter utvecklats till enklaver där vissa män kräver att kvinnor ska anpassa sina kläder till sharia och där svenska normer om jämställdhet och individuell frihet i praktiken upphävts.). Och man är fortfarande herre över sitt eget hem. Ingen kräver något annat ens av en generös, kärleksfull kristen värd.

Tillämpar vi denna bild på staten Sverige, så skulle man kunna hävda att Sverige redan innan hösten 2015 då den stora anstormningen av asylsökande kom, på ett sätt redan hade passerat alla rimliga gränser för vad som kan förväntas av en god värd och att situationen nu är ännu värre. Sverige liknar någon som håller på att tappa kontrollen över sitt eget hem.

Sverige hade redan då tagit emot långt fler asylsökande per capita än andra jämförbara länder. Vi hade en ökande bostadsbrist, massarbetslöshet bland invandrare från Afrika och Asien, ökande grov brottslighet, ett rättsväsende som mer och mer tappar greppet om utvecklingen, bostadsområden dit blåljuspersonal knappt vågar sig in, sharia-poliser i flera förorter. Vi hade en icke fungerande integrationspolitik, en ökande brist på socialsekreterare, poliser, lärare, utbildad vårdpersonal och dylikt. Sverige borde alltså redan sommaren 2015 ha slagit till bromsarna och infört en mer restriktiv invandringspolitik exempelvis liknande den i Finland eller Danmark. Men icke. Och så kom hösten 2015 då mer än 160.000 asylsökande vällde in över våra gränser. Först då ändrades politiken.

Och nu kommer så juluppropet och vill återgå till tidigare lag och praxis!”

Vill du läsa hela artikeln, gå till Katolskt magasin.

5 reaktioner på ”Verkligheten och juluppropet”

 1. Kommer ni ihåg Erik Ullenhags lista med ”myter” om invandringen?
  Varenda punkt på den var sann.
  Ullenhag påstår att andelen utrikesfödda skulle ”stabilisera sig” kring 18%, nu är det redan högre och växande. Erik påstod att utrikesfödda inte har nämnvärt fler barn än svenskar, vilket man lögnaktigt försökte visa genom att klumpa ihop danskar, tyskar osv med araber, somalier osv. Alla Eriks påståenden var lögner. Alla politiker utom SD har ljugit om invandringen och nu väntar decennier av enorma kostnader.

  Tyvärr så stannar det inte vid kostnader. Ett nytt ”handskakningsmål” är på väg till DO. Sexbrottsepidemi, kravaller, skatteflykt, tilliten i samhället kollapsar. Tragiskt!

  Fredrik Reinfeldt skrattar hela vägen till banken. Hans bolag visade 9 Mkr vinst förr året, av en omsättning på 12 Mkr

 2. Även på Ledarsidorna.se skrivs det i klartext om dessa ting.

  Jag läste just det senaste inlägget där: ”Statsministern och det Muslimska Brödraskapet” :
  https:/ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  1. Mikael Karlendal

   Ja, nu kanske anklagelserna börjar hagla. Men jag har ju förstått att det har öppnats en möjlighet i landet att tala i klartext om verklighetens problem nu. Flera ledarskribenter på flera borgerliga tidningar har ju börjat skriva om dessa ting öppet. Smålandsposten är bara ett exempel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.