Argumentet utifrån universums finjustering

Denna korta lilla video presenterar ett av de bästa rationella argumenten för Guds existens, enligt min mening. Det är argumentet utifrån universums finjustering. På ett sätt illustrerar detta också en del av det jag skrev i föregående blogginlägg, där jag resonerade om på vilka grunder Gud kan döma människor. Alla människor kan nämligen utifrån skapelsen veta att Gud finns och därför finns det inget försvar för dem som förnekar Guds existens eller förnekar den moraliska lagen.

https://youtu.be/UpIiIaC4kRA

1 reaktion på ”Argumentet utifrån universums finjustering”

  1. Detta behöver inte alls nödvändigtvis vara ett argument för en medveten design. Vi har ingen aning om vad en förändring av dessa konstanter orsakar för typ av verklighet. Evolutionen anpassar livet till sin omgivning så vi bör vi inte vara förvånade över hur bra vi passar in i vår mikroskopiska del av universum. Resten av kosmos är en fullständigt livsfarlig plats.

    Radiometriska mätningar av jordens ålder (4.54 mdr år) baserar sig på konstanternas oföränderlighet. Konstanterna visar alltså att universum inte skapades på sex dagar och att genisis inte stämmer.

    Även om just detta argument inte håller för en medveten design så är det däremot alldeles riktigt att påståendet om en eller flera gudars existens är ett vetenskapligt påstående, och ett sådant måste underbyggas med vetenskapliga argument.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.