Robert Gagnon om Bibeln och homosexualitet

För den som vill veta lite mer om ämnet Bibeln och homosexualitet eller homosexuella relationer, så kan jag rekommendera att ni läser vad Robert Gagnon skriver. Han har skrivit böcker i ämnet och många artiklar, och han har även en hemsida: http://www.robgagnon.net

Du kan också lyssna på honom via Youtube. Här är ett exempel:

5 reaktioner på ”Robert Gagnon om Bibeln och homosexualitet”

 1. Jonas Rosendahl

  Nu i tider när en del frikyrkliga tycker Gardells påståenden är övertygande, är det bättre att börja läsa någon som stegvis bygger upp sin ståndpunkt med sin argumentering så att helhetsbilden framkommer. Albert Mohler är en sådan och är rektor för en av världens största teologiska seminarier (Southern baptist). Han fotnotar faktiskt till Gagnon på ett ställe i sin bok såg jag.
  Att Paulus inte visste vad han pratade om när det gäller homosexualitet är naturligtvis nonsens och en produkt av liberalteologer eller framförallt av människor som vill leva liberalt eller är på gång att överge en konservativ ståndpunkt. Men som sagt, argumenten för en konservativ tolkning byggs bättre upp i den här skriften än vad Gagnon gör ovan.

  http://www.sbts.edu/press/

 2. Gagnon övertygar inte då han brister i sin exegetiska analys på flera punkter. Det är synd då ansatsen annars är god.

  1. Mikael Karlendal

   Det är möjligt att du kan tycka så baserat enbart på Youtube-klippet jag lade ut. Men om du läser vad han skrivit – artiklarna som finns på hans hemsida och hans böcker, så tror jag du nog får vara lite mer försiktig i din analys.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.