Fortsatt utveckling av bloggen

Jag kan meddela att jag kommer att fortsätta att utveckla denna blogg framöver. Efter drygt ett halvårs föräldraledighet (ja – jag har fått jämställdhetsbonus!) har jag nu börjat arbeta igen som pastor, nu i Kristofferkyrkan i Karlshamn (EFS/Equmenia) och som teologisekreterare på studentföreningen Theofil i Lund (relaterad till Credo). Jag och familjen har denna månad flyttat från Ängelholm till Karlshamn. Som aktiv pastor och aktiv teologisekreterare kommer jag självklart att har mer möjlighet att läsa och skriva om centrala teologiska och bibliska frågor, än vad jag haft som föräldraledig pappa. Och båda mina arbetsgivare förväntar sig att jag fortsätter att vara aktiv i debatten och samtalet, och ser positivt på det.

Givetvis kan det ta några extra veckor att sätta sig in i de nya jobben och de nya miljöerna, att lära känna andra människor osv, men jag läs- och skrivsugen som jag är, så kommer jag snart att fortsätta att skriva och debattera om många centrala frågor. Här på bloggen och annorstädes. På sista tiden har jag kanske ägnat mig en del åt att repetera tidigare skriverier, gamla artiklar, men det kommer en ny tid. Mina böcker har packats upp – och Gunnels kokböcker – och står i bokhyllorna, datorn och internet fungerar, men jag vet fortfarande inte var handdukarna finns och är högst osäker om många andra saker, men tids nog blir det ordning på allt sådant och skrivandet kan börja. Både jag och min fru Gunnel konstaterar dock att vi trivs mycket bra i vår nya bostad och i vår nya stad. Det finns mycket som är bra här.

 

3 reaktioner på ”Fortsatt utveckling av bloggen”

  1. Följer din blogg med stort intresse. Uppväxt inom pingst och var några år på 80-talet inom trosrörelsen. Lämnade dock då jag upplevde mycket elitism och distansering mot andra kyrkor. Har inte varit engagerad sedan dess. Din nyansering och vilja till fördjupning utan fördömanden imponerar stort på mig. Du står för något som jag saknade och har saknat sedan jag lämnade trosrörelsen. Ser fram emot hösten och att få läsa mer av dig. Du har väckt upp min längtan och hjälp mig att få en i mina ögon sundare syn på Gud. Tack så mycket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.