Nya tider – ny blogg

Jag har utlovat stora förändringar när det gäller mitt bloggande. Här kommer den första och kanske största – en ny blogg med ny adress. Här är den: www.mikaelkarlendal.se. Av flera skäl har jag länge tänkt starta en ny blogg…

Det är bland annat skäl som att jag vill starta upp den själv från grunden och helt enkelt lära mig mer om hur man gör sådant och därmed ha mer egen kontroll över den. Min första blogg startades helt enkelt upp av en styrelsemedlem i församlingen, som då var församlingens web master. Han tyckte att jag borde börja blogga och startade därför bloggen och ”gav den” till mig (vi hade givetvis pratat om det innan). Därför finns den också på Pingstkyrkans i Ängelholm webbhotell, vilket framgår av det gamla domännamnet.

Ett annat skäl att starta ny blogg är därför också att jag då kan göra det under eget domännamn, vilket alltså syns i denna bloggs namn: www.mikaelkarlendal.se. Fördelarna med det är uppenbara. Det blir enklare för alla att komma ihåg adressen och den är inte bunden till min nuvarande arbetsgivare. Det är bättre för framtiden att kunna blogga i eget namn och med egen adress.

Bloggen är inte på långa vägar färdig, som synes. Men det är i alla fall en start. Jag kommer sannolikt att ha båda bloggarna aktiva i ca ett halvår framåt. Allt nytt jag skriver kommer att vara på den nya bloggen. Men jag skriver samtidigt ett kort stycke på den gamla och hänvisar hit. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska överföra arkivet från den gamla bloggen hit. Egentligen skulle jag väl bara vilja föra över ett selektivt urval.

På denna blogg ska jag annars satsa på att försöka hålla mina teologiska och undervisande blogginlägg kortare än på den gamla. För läsbarhetens skull. Hellre fler korta inlägg än ett långt.

Jag kommer också att redan från början föra en mer genomtänkt linje vad beträffar kommentarer. Har inte ännu bestämt mig för om jag ska kräva moderering för varje kommentar alltid, eller om jag ska göra som förut, men sätta upp fler enskilda individer på enskild moderering. Det är tråkigt när det så ofta händer att goda samtal förstörs på grund av vissas mycket säregna sätt att ”ta över” diskussionen.

Webbkyrka har jag ännu inte tänkt starta. Detta kommer att vara en teologiskt undervisande och diskuterande blogg.

Men allt detta är bara i inledningsstadiet. Jag kommer med fler nyheter…

8 reaktioner på ”Nya tider – ny blogg”

  1. O vad spännande och intressant att få följa den här bloggen. Jesu välsignelser i mängder pastor Karlendal!!

  2. Grattis! Kommer följa den med intresse precis som den gamla. Men gör inte blogginläggen så korta så det inte blir plats för en rejäl teologisk utläggning. På Din gamla blogg har Du (för min personliga del) banbrytande blogginlägg. Dom var rätt långa, men jag tror det blir svårt att bli djup om inte texten får dra iväg ibland. Dock har jag, och säkert många med mej, saknat regelbundet uppdaterade blogginlägg. Vi hoppas på det bästa.

    1. Min fru hälsar och säger att jag visst ska skriva långa inlägg även framöver 😉 Och det kommer jag givetvis att göra. Det blir nog en salig blandning. Men jag har väl en liten ambition att kanske dela upp en del av de allra längsta till två eller tre korta, publicerade dagarna efter varandra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: