Mitt i prick

Jag visste inte tidigare att Sverige användes som exempel på detta sätt. Samtidigt är jag inte förvånad. Det är hämtat ur en Dagenartikel och det är statsvetare Magnus Hagevi som är intervjuad. Läs hela artikeln för att få sammanhang:

Men nyfikenhet betyder inte att fler kommer till kyrkan?

– Kyrkan är ju så marginaliserad att den kan vara svår att hitta. Dessutom kan det vara så att det som kyrkan har att erbjuda inte är intressant.

Hur då?

– Studier visar att de kyrkor runt om i världen som ökar i antal medlemmar ofta betonar vikten av omvändelse och vikten av att vara med i en kyrka. I Sverige är det inte alltid så. Internationellt används Sverige av ledande religionsvetare som ett parad- exempel på där präster och pastorer har dåligt självförtroende och inte tror på sin egen produkt. Här har kyrkoledare litat på staten och den kristna trons monopol i samhället och genom det blivit lata. Ofta har man då musikgudstjänster och annat än det som tar upp huvudbudskapet i tron. (Kursiverat av mig)

Läs särskilt det kursiverade. Det är så talande, att jag avstår från kommentar…

2 reaktioner på ”Mitt i prick”

  1. Mikael,

    Så trevligt att du har börjat blogga igen!

    Jag saknade dina artiklar det sista kvartalet 2012.

    Upptäckte inte förrän igår att du har börjat igen.

    /Kjell

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: