Nu finns jag på twitter…

Kan härmed meddela att jag finns på twitter under namnet Mikael Karlendal. Begriper egentligen inte ännu varför det ska vara så bra att finnas med på ett forum där man bara kan skriva med 140 tecken och varför så många anser det vara så fantastiskt. Men, jag är ju ännu bildbar, så jag kanske kommer att upptäcka det. Som jag hittills uppfattat det (somliga kanske nu tycker att jag befinner mig på 1800-talets nivå), så är twitter som ett stort chat-forum för vuxna, som inte bara vill skicka prviata e-mejl, utan gärna vill att det de skriver till en person ska kunna läsas även av alla andra som vill. Men, jag erkänner att jag kan ha uppfattat saken fullständigt fel och jag är villig att bli upplyst. Orsaken till min sena omvändelse till twitter är

att jag läste detta i Dagen (a och b).

5 reaktioner på ”Nu finns jag på twitter…”

 1. Om du har en iPad så kan du ladda ner Flipboard, så kan du se vad Twitter möjliggör;

  Jag som läsare slipper leta upp all artiklar, blogginlägg mm som är intressanta, jag följer dem helt enkelt på twitter, där kommer då blogginläggen, artiklarna upp, och visas i Flipboard som en ”tidning” som jag läser översiktlig med rubrik och ingress, och om jag vill hela artikeln genom att klicka på länk.

  Spara massor av tid.

  1. Mikael Karlendal

   Mitt twitterkonto? Hm, det är väl Mikael Karlendal. Sen finns det förstås @MikaelKarlendal.Har inte tänkt på vilket som kallas konto, men det går att söka på båda, antar jag.

 2. Säg till om det är nåt att ha. För en gångs skull känner jag inte så många som har Twitter-konto, därmed hör jag till en grupp som inte omedelbart likställs med dinosaurier.

  Jag kan dock avslöja något värre, där jag i utvecklingshänseende befinner mig strax efter Big Bang: jag har ingen smartphone! Utan en SonyEricsson från 2007 som det går att ringa med…

 3. Mikael Karlendal!
  Som du vet har jag uppskattat din Blogg och dina genomtänkta inlägg i teologi. Detta har jag skrivit mer än en gång per mail och beklagar om dina Bloggar uteblir. Stefan Swärd söker en Moderator som hjälp, att läsa alla kommentarer och svara men blev varnad på ett rätt sätt nu. Stanley Sjöberg fick vara med om sabotage av sin Webbkyrka. Alltså behöver vi veta vem som står bakom och inte bli förvillade av intrång, hackers eller olika läror,tolkningar.

  Det är mycket som är farligt i denna internetvärld. Det är mycket som är bra. Jag för min del har lärt mig teologi baklänges genom alla motstridiga tolkningar i debatter i början av år 2000 och framåt. Genom att följa Twitter blir det ett enda sammesurium…

  Guds välsignelse
  önskar
  Gunnel Bergstrand

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.