1 reaktion på ”Fira jul med glädje!”

  1. ”Christmas means freedom from the worship of the state so that we might enter into the state of worship of the one true God and his Son. Christmas means the greatest social reversal since Cinderella because, as Mary sang, ”He has brought down the powerful from their thrones, and lifted up the lowly (Luke 1:52 NRSV)” (shh, don’t tel the Tea Party, St. Mary might be launching a class war on the rich!). Christmas means God has entered into the lowliness of the human estate in order to raise humanity up to the ceiling of heaven. Christmas means that what stands between heaven and earth is not a plethora of gods with the sexual ethics of Charlie Sheen and the behavior of an undisciplined toddler with superpowers, but the man Jesus Christ who came, lived, and died to reconcile humanity to God. Christmas means the victory of God over the inhumanity and irreligion of paganism.”

    Denna undervisning är en del av den artikeln som du, Micael gillade. Detta kan jag inte förstå. Att fira JUL är helt obibliskt och är en hednisk helg som Jesus aldrig skulle ha drömt om att fira.

    Själv firade vi Chanucka i år (precis som Jesus gjorde på sin tid) och uteslöt alla juldetaljer från vårt hem. Vi hade vår första december helt utan avguderi och det var underbart. När jag kom tillbaka till jobbet så fick jag en julklapp i alla fall. Min chef ansåg att en grön döskalle-ljustake av Costa Boda var så fin att hon bestämde sig för att ge den till oss alla. Så nu sitter jag här och tittar in i de tomma döskalleögonen och känner att detta är julens verkliga ansikte.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: