Grattis, John Stott!

Det är bara att säga grattis till John Stott, 90 år! Han är verkligen ett föredöme för kristna ledare. Läs gärna Dagens artikel om honom, men framför allt – läs hans böcker och lyssna på hans predikningar!

John Stott är en av 1900-talets främsta kristna ledare i världen och har betytt oerhört mycket för den evangelikala rörelsen i världen. Han är anglikansk präst och var länge kyrkoherde i centrala London, i All Souls Church nära Oxford Circus. Jag har själv en gång deltagit i en lunchgudstjänst där, en torsdag för ett antal år sedan. Mycket givande!

Som framgår av tidningsartikeln, har han stått för en sund evangelikal teologi och bekämpat antiintellektualism. Han har varit en pionjär när det gäller storstadsevangelisation, mm. Han är ett bra exempel på en pastor som är teolog på samma gång som han är pastor. Sådana anser i alla fall jag, att vi behöver många av.

Tillägg (3 maj): Det finns predikningar att lyssna på av John Stott på den svenska sajten Rom1017, samt även på hans egen församlings hemsida, förstås: www.allsouls.org

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.