Samfundskyrkan!

En sorts PR-konsult har fått i uppdrag att jobba fram ett namn för det nya samfund som ska bildas då Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan går ihop till ett samfund.

Styrelserna för de tre samfunden har beslutat att presentera detta som förslag på namn som de fått från konsulten, det nya samfundet ska heta: Samfundskyrkan!

Ursäkta mig! Jag visste inte att det var 1 april idag! Jag undra just vad man tjänar som konsult, i reda pengar alltså, för att kasta fram ett namn som detta. Jag ser framför mig ett lukrativ bisyssla! Fem minuter per månad och jag blir ekonomiskt oberoende… Detta är mycket svårt för mig att ta seriöst! Namnet sägs symbolisera trygghet och stabilitet, det öppnar upp och är inte uteslutande… Inga kommentarer! Absolut inga!

5 reaktioner på ”Samfundskyrkan!”

 1. Pingback: Samfundskyrkan – nyhet! « Mikael Karlendal

 2. Pingback: Samfundskyrkan, en dag senare | Amen.se

 3. Samfundskyrkan? Jo, men visst. Ett samfund av kyrkor. Men är det huvudärendet? Att man lyckas gå samman. Eller är det en kompromiss som står i centrum?

 4. ”No comments ingen feedback”
  Så har jag skrivit på min Blogg. Där går visst inte att kommentera utan att ha en hotmailadress. Där är 0 kommentarer jämt.
  Här kan jag kommentera! Idag är det 10 år sen jag fick köpa en beg. dator, så att jag skulle kunna komma ut på nätet för att få dela med mig av min tro till unga människor, som aldrig hört något om Jesus. Det var min längtan.

  Vad har jag mött? Jo, män som kan kyrkohistorien och inte tillåter kvinnor att förkunna.
  Och i all sorg över ett avkristnat Sverige har jag blivit mer och mer tacksam över den bibelundervisning jag fick som barn och ung inom Svenska Missionsförbundet. Jag fick lära mig grundligt att gamla testamentets texter pekar fram mot Jesus och att Jesus hänvisade gång på gång till gamla testamentetes texter. ”Som det står skrivet….”

  År 2000 började mina problem med bibeln. Jag sprang från den ene pastorn till den andre inom olika samfund med ångest i blicken:
  ”Tror du på bibeln?”
  Dom väsentliga orden var teologi och exegetik, som jag tappade all respekt för år 2003 efter att ha läst recentioner om Jonas Gardells bok ”Om Gud”.

  Det går fort nu mot Jesu återkomst. Det tycks gå snabbare för varje dag som går med fräcka hädelser mot det som är heligt både för judar och kristna.

  Hopslagningen som jag ser det har mycket med ekonomi att göra. På landsbygden går det inte att en liten församling klarar lön för en pastor. Det finns inget att välja på mer än hopslagning. Dopsamtalen har pågått snart 30 år gissar jag. I Evrena har jag mött teol. dr. David Hedegårds förkunnelse. Han var lärare inom SMF:s Missionsskolan innan krisen kom med liberalteologin, som jag ser det. Det går inte att samtala med någon i LBK om bibelns syn på dop heller. Så kommer det alltid att bli olika tolkningar. (Jag är vederdöpt genom att läsa mitt nya testamente utan att ha hört en predikan om vuxendop eller sett något.)

  Jag föreslår, att vi skall vara rädda om varandra. Dom bibeltroende inom Svensk Kyrkan har det värre. Det är hyperkänsligt att sortera människor i kristen eller inte kristen.

  Framför allt skall man ta itu med prästen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.