Kristen i vår tid

Som framgått tidigare i en del bloggposter, så tycker jag att den amerikanske pastorn Tim Keller är väldigt intressant i det han säger och gör. Han skriver bl.a. detta i en bloggpost:

”If there were vital, fast-growing movements of churches — orthodox in theology, wholistic in ministry, and committed to culture-making — in the great global cities, so that 5-10% of the residents of the 50 most influential cities were gospel-believers, a) it would have a great impact on culture-making, b) it would help the church learn new ways of reaching the never-churched (since they concentrate in cities), c) it would connect western churches more readily to the new churches in the non-western world, d) it would unite churches across traditions and models.”

Den som vill kan läsa hela den bloggposten här. Keller vet hur man gör när man bygger en kristen församling i en sekulariserad storstadmiljö, Manhattan. Jag tycker det vore värt något att lyssna på en sådan man även för oss svenskar. Jag tycker detta vore något för de kristna ledare i Sverige som har inflytande över lite större sammanhang att begrunda, då tänker jag t.ex. på ledare som Stefan Swärd och Niklas Piensoho, och även journalister/författare som Carl-Henric Jaktlund (han kommer nog tycka att jag tjatar! 😉 ) Men detta är alltså ett tips från mig till dem som arbetar i de större städerna. Ni har en extra viktig funktion som även vi i mindre städer är beroende av att ni sköter. Ni behöver bara inse det.

Den som vill hitta mer intressant material från Tim Keller om kristet inflytande över de riktigt stora städerna och därigenom över kulturen, kan hitta det här, och här.

1 reaktion på ”Kristen i vår tid”

  1. Pingback: Jonas Gardell: TRAFIKPLATS FRÄLSNINGEN « Erevna – Blogg & Tankesmedja

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.