En bra blogg

Det är ju inte så ofta jag skriver om andras bloggar och rekommenderar länkar, men nu tänkte jag göra ett litet sådant undantag.

En av de bloggar som jag personligen anser ha väldigt stor potential att ge sina läsare en myckenhet av insikt är The Gospel Coalition. Den är en hemsida/blogg som ges ut av en stor organisation av amerikanska evangelikala ledare av olika slag. Till sidan är flera olika bloggar länkade och det finns även mycket annat material att tillgå. Den är som en stor ”portal”, tror jag det kallas, till mycket bra saker. Det är en av de mycket få bloggar jag kollar på nästan dagligen.

Ett blogginlägg med länkar som t.ex. nyligen publicerades var ett inlägg om Brian McLarens senaste bok. Inlägget heter Christianity and McLarenism. Det länkar till en mycket utförlig och saklig recension av boken, som gör det fullständigt tydligt varför den s k Emergent Church inte är något för framtiden.

En annan intressant länk jag hittade på Gospel Coalition, var en länk som radar upp en massa artiklar och annat som berör frågan huruvida det så kallade New Perspective on Paul och den omtolkning av läran av rättfärdiggörelse genom tro verkligen är så bibliskt. Här finns mycket material för den som är hågad att läsa.

Gospel Coalition-bloggen har nya inlägg varje dag och verkar hålla en väldigt hög nivå, säkerligen p g a de många förstklassiga skribenter som skriver där. Kan varmt rekommenderas!

Sedan undrar jag varför inte det skulle vara möjligt, att ta den summa som en daghemsplats för ett barn kostar samhället totalt och ge den i form av vårdnadspeng till förläldrarna? Eller bara hälften av den. Vilken samhällsekonomisk vinst! Vilken vinst för barnen! Vilken vinst för familjerelationerna!

Det är väl fler än jag som längtar efter barmark!

2 reaktioner på ”En bra blogg”

  1. Den som inte har tid att läsa något annan bör åtminstone försöka hinna med de tio punkterna på sid 2 och bemötande av dem på följande sidor i inlägget Christianity and McLarenism.

  2. Tänkte lite smått alarmastiskt i dom ändlösa köerna in till Stockholm imorse på missväxtåren på 1860-talet, när snön låg fram till juni och det aldrig blev varmt. Detta var sedan en starkt bidragande orsak till emigrationen till Amerika.

    Bara det att nuvarande tåg inte klarar en riktig vinter visar att vi invaggats i rutiner där vi tror att allting alltid varit som det är idag. Det är inte så länge sedan vi hade både hungersnöd, missväxt och epidemier som dödade tiotusentals. Om Gud vill skaka om oss lite i vår självgodhet och tro på att vi har det så bra, inget kan förändra det, så kanske snökaoset inte är en så dum idé? Tar man bort alarmismen så är det nog det här som kallas vinter, allt övrigt vi upplevt senare år är nånting annat…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.