Ärkebiskopens stöd från kyrkoherdar

Dagen skriver idag att ärkebiskopen har stöd från majoriteten av landets kyrkoherdar, 65 % är nöjda, varav 26,8 % är mycket nöjda med honom. Stödet är allra störst hos dem i åldern 40-49 år.

Jag skrev ju igår om den pensionerade biskopen Biörn Fjärstedts kritik av ärkebiskopen och dem runt honom, och hans krav att de borde avgå. Dagens undersökning visar att den önskan knappast lär bli uppfylld om man ska utgå från det stöd han har i de breda prästlagren. Detta säger egentligen väldigt mycket om Svenska kyrkan som organisation och om prästerskapet. Det säger också en hel del om hur det ekumeniska klimatet med stor sannolikhet kommer att utvecklas framöver. Den senaste utvecklingen inom Svenska kyrkan och en del andra samfund kommer nämligen att få ekumeniska konsekvenser, och till viss del har de redan börjat få det.

Om ekumeniken inte vilar på en gemensam grund av bibeltro och respekt för det Gud har sagt i sitt ord, och därmed en respekt för 2000 år av kristen historia, vad är den då värd?

8 reaktioner på ”Ärkebiskopens stöd från kyrkoherdar”

  1. Ja att han får stöd av de flesta kyrkoherdarna, bevisar ytterligare än gång hur det andliga klimatet är i vårt land. Man vill inte längre ha det sanna evangeliet utan ägnar sig hellre åt andra religioners vidskeplighet och inflytande.

  2. Kan inte hålla med om att Reinfeldt är värdekonservativ. Trots att jag varit moderat förtroendevald i många år går det inte att kalla moderaterna för ett värdekonservativt parti. Kan inte kalla kd för det heller. Det finns helt enkelt inga såna partier i Sverige numera, det finns i alla andra länder.

  3. Man kan inte annat än bli sorgsen och beklämd, när det så tydligt framgår, att ledare inom Svenska kyrkan, har smittats så av de vindkast i lära och liv som är utlovade i ordet. Om inte församlingen står upp för sanningen – vem ska då göra det? När en ”värdekonservativ” statsminister kan, inte endast lägga fram, utan DRIVER fram det mest depraverade förslag, som förekommit i vår högsta politiska församling, riksdagen. Att köra över alla ansvarsfulla och icke insomnade andliga ledare, massor av de tjänande i församlingen – men inte endast dessa – har musiker, värdar, vaktmästare, kontorspersonal någon samvetsklausul? En levande församling kan inte förespråka sodomi. Men det kan en död församling göra. När detta inträffade, så förklarade det varför statsminister Reinfeldt kan acceptera politiska fångar, inte endast i Eritrea, utan även i sitt eget rike.

    Emil Jacobsson /musiklärare // pappa till en av Reinfeldts politiska fångar /

  4. Det är väl inte så konstigt om det är de yngre kyrkoherdarna som stöder ärkebiskopen.
    De skulle aldrig ha blivit kyrkoherdar om de inte sagt ja till Svenska kyrkans nya religion, den som ärkebiskopen tycks omfatta.
    Präst

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: