Att predika evangeliet in i vår tid…

Eftersom jag noterar att C-H Jaktlund ämnar skriva om Niklas Piensohos inledningsanförande på årets predikantvecka, så ska jag inte förekomma honom. Möjligen ge någon extra kommentar så småningom. Bra var det dock!

Under kvällen (första kvällen på predikantveckan slutade tidigt) har jag dock ägnat mig lite åt bloggläsning, och hittade då något som jag menar anknyter till predikantveckan på ett alldeles ypperligt sätt. Det är en mycket lång artikel i senaste numret av The New York Magazine, Tim Keller wants to save your yuppie soul”. Det är en ganska lång artikel och jag vet att de flesta som läser denna blogg inte orkar gå vidare på de länkar jag lägger ut, men jag tycker faktiskt att ni ska göra det denna gång i alla fall. Detta är en pastor och en församling som jag är övertygad om skulle kunna lära oss svenskar väldigt mycket. Jag kommer att återkomma längre fram med mycket av de tankar som kommer fram i denna artikel. Kan också rekommendera till läsning av Tim Kellers böcker (har läst en – The Reason för God) och att söka upp You Tube klipp från honom.

3 reaktioner på ”Att predika evangeliet in i vår tid…”

  1. Verkligen en läsvärd och seriös artikel om pastorsparet Keller och den dynamiska presbyterianska församlingen på Manhattan. Livet i Stockholm är kanske inte särskilt olikt livet på Manhattan. Nog fick jag en hel del att fundera vidare över efter att ha läst artikeln. TACK till dig Mikael för tipset om pastor Tim Keller!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.