Swärds fortsatta granskning av McClaren

Stefan Swärd fortsätter sin utmärkta granskning av Brian McClaren på sin blogg.

Med tanke på allt som kommer fram i denna granskning, framstår det som ytterst anmärkningsvärt att McClaren tydligen är så populär i vissa kretsar. Frågan är vad EFK:s ledning borde göra med de EFK-församlingar/pastorer som följer McClaren i fotspåren. EFK anser sig ju trots allt vara ett evangelikalt samfund, kan man då acceptera denna sorts undermåliga kvasiintellektuella teologi?

1 reaktion på ”Swärds fortsatta granskning av McClaren”

  1. Till att börja med tycker jag de borde ta sig en titt på EFK UNG, som verkligen har blivit influerat av Emerging Church, och inte minst McLaren & Co.
    Själv tycker jag inte man kan acceptera denna sorts teologi, jag avanmälde mig ut av den lokala EFK församlingen, inte för att den församlingen ifråga är influerat av EC- utan för att en sådan stor del av EFK är influerat.
    Men beror ju också på om man vågar ta itu med detta, man kan ju ha känslan att man skulle förlora på det. Men som Stefan Swärd skriver ”Men mitt problem, allt detta är ju gammal skåpmat, som har ältats om och om igen inom liberala kyrkor senaste 100 åren. När jag var verksam inom liberala SMU i Stockholm i mitten av sjuttiotalet, hade man redan då genomfört allt som ligger inom McLarens vision om kristen på ett nytt sätt. Och har inte allt detta varit mainstream inom Svenska kyrkan sedan i varje fall 60-talet. Och nu vill McLaren att pingstvänner, och EFK och andra evangelikaler ska gå samma väg.”, och om man inte önskar samma utveckling som Svenska Kyrkan, eller andra liberala samfund, så borde man ju ta itu med detta redan nu, och säga ifrån att den här form är inte acceptabel inom EFK. Annars är risken att inom kort framtid (år), att största delen av EFK är influerat av denna form av teologi.
    Värd att anmärka att Rick Warren/Willow Creek har redan blivit en viktig del av EC, och det roliga är ju att frukten är ju den samma som vi kan se inom liberala svenska rörelser- krympande medlemsantal: http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/05/seeker-sensitivity-repents-by-taking.html
    Nu är Willow Creek rörelsen allt för liberala och lagiska för min smak (och jag har svårt att förstå hur dessa har vunnit sådan stor inflytande)-, med med tanke på hur stort det är i Sverige, och att de redan har börjat att köra hårt på EC strategin, så är nog problemen lite svårare än att endast ta itu med teologien från McLaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: