Tillbaka igen…

Jag vill härmed meddela alla bloggare att jag är tillbaka från semestern och redo att tackla otron och dårskapen! 😉

Till otror och dårskap kan vi räkna Svenska kyrkans senaste tramserier under Pride-festivalen. Det Malin Ekström från Uppsala säger, kan inte annat än betraktas som idioti. Att sådant anses legitimt, betydelsefullt och ”intressant” vid universitetsutbildningar förändrar inte saken. Prästen Erik Johansson är dock en modig man. Det är synd att det inte finns fler som han. Till saken hör också, att Jesus älskar alla homosexuella utan undantag, men han tycker inte om allt vad de gör. Jesus skulle säkert visat sig i festivalsammanhangen han också, men inte för att som svenska politiker och Svenska kyrkan visa sig politiskt korrekt och låtsas gilla det han ser, utan han skulle välta omkull alla demonstrationsekipagen och försöka mana människor att överge synden. Jesus älskar alla människor och vill därför att alla ska omvända sig. Han vill ju inte att någon ska gå förlorad.

Därför gläder det mig att OAS-rörelsen talar ur skägget och manar Svenska kyrkan till besinning. I det här sammanhanget behöver vi evangeliskt kristna även stöd från invandrarkyrkorna, de sistnämnda är ju inte rädda för att säga vad de tycker i den här frågan.

Men, den kristna inställningen i denna fråga måste förbli, att Gud älskar alla människor och vill att alla ska bli frälsta. Det betyder att Gud älskar även alla dem som inte har en normal heterosexuell läggning. Men eftersom Gud har skapat världen och vet vad som är bäst för människan och världen, kan han inte godkänna ett homosexuellt levnadssätt, utan fördömer det i allra högsta grad. Gud vill inte att någon ska följa alla sina lustar och begär exakt vart de än leder. (Inte ens svensk lagstiftning vill det – tänk på alla begränsande lagar som finns) Han vill att vi människor ska omvända oss till tro på Jesus och hålla det han befallt. Det innebär bl.a. att vi antingen ska leva i celibat (som Erik Johansson) eller att vi gifter oss med en person av det motsatta könet och lever enligt ”heteronormen” (om jag fatta det uttrycket rätt). Gud vet bäst! Det är monogami, giftemål mellan personer av motsatt kön och trohet i äktenskapet som gäller.

Nu tänker jag inte orda mer i denna fråga denna gång. Det blir säkert fler tillfällen framöver. Men jag vill dock tillägga, att om Malin Ekströms sätt att läsa Bibeln skulle vara normalt för Svenska kyrkan, så kan de lika gärna lägga ner verksamheten och sluta göra anspråk på att vara en kristen kyrka. Med det sättet att läsa Bibeln, så framstår Djävulen vid frestelsen av Jesus i öknen som en riktigt god bibelutläggare, åtminstone lika god som Ekström.

7 reaktioner på ”Tillbaka igen…”

 1. Med anledning av det du skriver Mikael så är det viktigt att du gör mig och Erik Johansson sällskap och röstar på Frimodig kyrka i kyrkovalet i höst, om du fortfarande är medlem i Svenska kyrkan. Jag vet ju att många frikyrkliga fortfarande är medlemmar, och om så är fallet är det viktigt att använda sin röst och rösta för Jesus! Vad som händer i Sv K påverkar hela Kristi Kropp och även frikyrkorna, som ju inte är någon fristad för dessa tankar..

  1. Mikael Karlendal

   Jonas, tyvärr kan jag inte gå med och rösta, eftersom jag har gått ur Svenska kyrkan. Jag anser att alla frikyrkliga borde gå ur och därmed behandla SvK som vilken kyrka som helst. Om man är medlem i en frikyrka (t.ex. en pingst), så brukar man inte samtidigt vara medlem i en annan frikyrka (t.ex. missions). Varför skulle vi då vara medlem i SvK och t.ex en pingstkyrka?

   Men för alla de frikyrkliga som fortfarande inte insett inkonsekvensen av sitt dubbla medlemskap, så håller jag med dig om att de borde gå och rösta.

 2. Var det inte denna Malin Ekström som ställde sej bakom påståendet från nån annan ”tänkare” som kunde förklara homosexualitetens gudomliga ursprung i och med att Adam hade ett homoerotiskt förhållande till Gud? Man är härdad, inte så ofta man sätter kaffet i halsen, men jag gjorde det. Om inte detta är hädelse av första graden så vet jag inte vad som är det. Jag tänkte inte särskilt kristna tankar om denna Malin Ekström.

  Inte för att nån bryr sej men jag har bojkottat Taxi Stockholm och SLs innerstadsbussar hela veckan som alla skyltar med Prideflaggan. Varför ska kommunal verksamhet applådera detta spektakel? Kommer bussarna ha uppståndelsekorset hissat vid nästa Jesusmanifestation? Är vilken festival som helst okay att skylta för med mina skattepengar?

 3. Om jag inte minns fel skrev C. S. Lewis någonstans att: ”Den säkraste vägen till helvetet är en långsam sluttning.”

  Det gäller alltså att acceptera synder succesivt. Bryta ner gränser bit för bit.

  Först när det syndiga beteendet blivit vana och allmänt accepterat kan man ta nästa steg.

  Många bäckar små gör en stor å!

  /Kjell

 4. Finns det någon länk där man kan se mer av vad Ekström hävdar?

  Visst påminns man förresten lite om vad Anders Sjöberg ironiskt konstaterade i Dagen nyligen, nämligen att vi i dagens kyrka aldrig längre tycks ha några villolärare… It’s all good! Annat var det förr, om man får tro kyrkohistorien. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: